Written by :   



Miniaturní laboratorní zdroj s podporou Power Delivery

Při domácím kutění potřebuji každou chvíli napájet různé elektronické součástky. Většinou to jsou nějaké mikrokontroléry, kterým stačí nízké napětí a malý proud. V takových případech se mi nechce vytahovat velký laboratorní zdroj. Proto jsem vytvořil malý Power Delivery zdroj, ze kterého jsem schopen vytáhnout až 30V a 4A.

Vstup

Aby se zdroj dal jednoduše napájet ze standardních USB C nabiječek, používám USB-C PD Trigger Board. Mám verzi, která si na vstupu vyžádá 20 V, to v dnešní době podporují i některé power banky.

Druhou možností pro napájení je využít modelářskou baterku s konektorem XT60.

Výstup

Pro regulaci výstupu jsem koupil Buck Booster ZK-4KX. Ten na vstupu bere napětí 5 - 30 V a na výstupu vytáhne 0 - 30 V. Maximální výkon celého zařízení je 35W. Pomocí potenciometru lze nastavit výstupní napětí a proud i různá omezení.

Krabička

Zdroj jsem umístil do krabičky, kterou jsem si navrhl a vyrobil na 3D tiskárně. Model krabičky jsem nahrál na Printables

About me

Hi, I'm Jakub Andrýsek, but almost everyone calls me Kuba. I am a university computer science student from the Czech Republic passionate about programming, electronics, 3D modelling and robotics.

I aim to build innovative tools and products that make developers' lives easier and more productive. I'm also a big fan of open-source software and hardware. Most of my projects are open-source; you can find them on my GitHub profile.

Sponsor Follow @JakubAndrysek