Written by :   



Návrh nočního světýlka na táborové dílny pro DDM Helceletka

O letních prázdninách pořádá DDM Helceletka příměstské tábory na kterých si děti vyzkouší aktivity z různých odvětví. Naše pobočka Robotárna měla za úkol vytvořit také nějakou aktivitu kterou by si děti na táborech vyzkoušely. Finálním návrhem se tedy stalo noční světýlko “Pozdrav z tábora”, které si letos na táborech vytvořilo přes 50 dětí.

Konstrukce

Noční světýlko vychází z dřívějšího projektu Vánoční betlém, který však využíval pro napájení externí powerbanku. V tomto návrhu bylo potřeba mít napájení přímo ve světýlku, které si děti následně po sestavení odnesly domů. Jako napájení jsme tedy zvolili 3 AAA baterie. Pro nasvícení plexi skla, ze kterého je betlém vyroben,využíváme 5V LED pásek, který krásně prosvítí průhledné plexisklo.

About me

Hi, I'm Jakub Andrýsek, but almost everyone calls me Kuba. I am a university computer science student from the Czech Republic passionate about programming, electronics, 3D modelling and robotics.

I aim to build innovative tools and products that make developers' lives easier and more productive. I'm also a big fan of open-source software and hardware. Most of my projects are open-source; you can find them on my GitHub profile.

Sponsor Follow @JakubAndrysek